---OK--- ---Info---

"; echo $cookietekststart; } ?>
    gratis online typeles

Typecursus Blind typen

De pagina's van deze website kunnen cookies gebruiken. Meer info

Uitleg blind typen, gratis online typelessen

Elke letter op het toetsenbord hoort bij een van je tien vingers. Kijk eens naar je toestenbord en zoek de letters asdf en jkl;. De pink, ringvinger, middelvinger en wijsvinger van je linkerhand passen naast elkaar op asdf. De wijsvinger, middelvinger, ringvinger en pink van je rechterhand passen op jkl;. De spatiebalk bedien je met je duim.

Als je dat weet kun je al direct beginnen met blind typen.


Op veel toetsenborden zijn de f en de j met een bobbeltje of streepje gemerkt. De eerste oefening is om die toetsen zonder te kijken te vinden. Je kunt met je wijsvingers de streepjes op het toetsenbord voelen. Dat is het begin van blind typen!

Om snel te leren blind typen is het belangrijk steeds de toetsen met dezelfde vingers te typen. Bij elke oefening in deze blind typen. staat aangegeven met welke vinger je welke toets typt.

Staan je vingers goed? Dan kan je beginnen met blind typen oefening 1!

Blind typen is een belangrijke tijdsbespaarder. Daarom is het een goede investering als je een cursus blind typen volgt. De tijd die je er in stopt om blind te leren typen, die haal je er snel weer uit. Als je blind kunt typen, dan kun je lezen en typen tegelijk. Je hoeft niet steeds heen en weer te kijken als je iets over moet typen.

Bij bijna alle beroepen breng je wel enige tijd door achter het toetsenbord. Daarom is het voor bijna alle beroepen en bijna alle opleidingen een grote winst als je blind kunt typen!

Deze typecursus biedt je alles om zelf aan de slag te gaan om blind te leren typen.

Snel kunnen typen kan erg handig zijn voor op het werk of tijdens de studie. Er zijn ook mensen die het echt voor hun baan nodig hebben of er zelfs in worden opgeleid. Het beste is om op jonge leeftijd al een typecursus te volgen. Ook volwassen kunnen het echter leren. Via internet worden verschillende cursussen aangeboden.
bron: infonu over typecursus

Complete Typecursus en écht gratis!

Deze gratis typecursus bevat alle oefeningen die nodig zijn om volledig blind te typen met tien vingers.
1 fdsa jkl;
2 ger hui
3 wt op
4 qy cn
5 vz m.
6 xb ,/
7 A-Z
8 Zinnen

Hier is een volledig cursus overzicht van alle effectieve type-oefeningen.


- een historisch onderdeel van jemagalles.nl -