gratis online typeles

Gratis Typecursus: In 9 Typelessen Online Blind Leren Typen!

De pagina's van deze website kunnen cookies gebruiken. Meer info

Dit is de snelste manier om blind te leren typen met tien vingers.
Direct beginnen met de typecursus >>

De kleuren van de letters helpen je bij het typen!!!
Nu ook type-oefeningen voor de afzonderlijke vingers
Cijfers Typen Nieuw!!!

Over deze typecursus

Met de compacte type-oefeningen in deze typelessen leer je typen met het tien vinger blind systeem. Je leert al snel hele woorden blind typen. Dat maakt de typelessen extra leuk en effectief!! De type-oefeningen zijn zowel geschikt voor volwassenen als voor kids. De aanwijzingen zijn expres heel compact gehouden. Daardoor kan het zijn dat kinderen er wat hulp van volwassenen bij kunnen gebruiken. De reacties over de cursus zijn heel positief. Lees maar:

Ik heb gisteren de hele avond met jemagalles.nl/gratis/typeles/ zitten oefenen. Ik heb 21 letters + het gebruik van ";" geleerd en vandaag ga ik door met de letters Z,X,V,B en M. ... Is echt prachtig om te doen en ben heel blij mee. Heeeerlijk om te leren.
Bron: viva over typecursus

De cursus leert typen aan via eenvoudige oefeningen. .... Feedback krijg je als je op de controleknop drukt. .... Geschikt voor scholen? Ja.
Bron: Computer op school over typecursus

Wil je op je eigen site een link naar deze typecursus opnemen? Gebruik dan de kode uit onderstaand tekstblok.

|


Er zijn uiteindelijk maar vier dingen nodig om blind te typen:

Typeoefeningen
Herhaal de oefeningen net zo vaak tot je ze foutloos kunt maken. Zo leren kinderen en volwassenen al snel spelenderwijs blind typen. Als je alle letters feilloos weet te vinden, dan verhoog je de typesnelheid. Je kan sneller leren typen!

Blind typen
Wie goed blind kan typen heeft een tijdbesparende waardevolle vaardigheid verworven. Goede typevaardigheid is een rijk bezit!!! Profiteer van deze snelle online typecursus. Lees de instructie over blind typen oefenen en begin direct! Veel succes bij het volgen van deze complete typecursus.

Gratis Typecursus
Deze typecursus is echt gratis. Voor het volgen van de typelessen hoef je niet te betalen. Je hoeft ook niet in te loggen of je aan te melden. Je kunt direct beginnen met de eerste typeles. De typelessen van deze typecursus zijn zo opgebouwd dat je spelenderwijs steeds nieuwe letters er bij weet te vinden. Zo kan je jezelf zonder kosten blind leren typen.
"Laatst las ik op een typecursus waar je voor moest betalen dat gratis typecursussen helemaal niet goed zouden zijn. Nou, dat is echt niet waar. Als je al een beetje kunt typen, dan is "jemagalles gratis typeles" de snelste manier om blind te leren typen. Je kunt ook heel systematisch allemaal verschillende lettercombinaties oefenen. Je moet natuurlijk wel zelf de discipline opbrengen om alle oefeningen helemaal te maken. Maar dat is juist de kracht: er zitten geen rare spelletjes bij die je maar afleiden."

Online typecursus
Deze online typecursus combineert de mogelikheden van de computer met de mogelijkheden van het internet. Voor deze typcursus hoef je geen uitgebreide software te laden. De pagina's zijn zo ontworpen dat ze snel laden. Daarzoor zie je vrijwel direct of je de typeoefeningen goed hebt gemaakt of niet. Het aantal fouten dat je maakt wordt automatisch bijgehouden. Aan het eind van de les kies je zelf of je verder gaat of dat je de typeoefening opnieuw maakt. Wil je volkomen foutloos leren blind typen, kies dan voor de serie typeoefeningen foutloos_typen Foutloos typen.

Typcursus
Behalve goed leren typen is het verstandig aan de spelling te denken. Hoewel de meeste tekstverwerkers een goede spellingcontrole kunnen uitvoeren wordt die niet altijd gebruikt bij het typen. Typcursus of typ cursus (met een spatie) is eigenlijk niet helemaal goed. Er staat een 'e' te weinig in. De juiste spelling (in het Nederlands) is Typecursus. Het woord typen komt uit het Amerikaans-Engels. Een typemachine heet daar een 'typewriter' waarbij 'type' de betekenins heeft van 'lettervorm'. Die betekenis is afgeleid van het Latijnse woord 'typus'. Dat betekent 'afdruk', of ook 'beeld'.
Bron: www.etymologiebank.nl
Op andere plekken wordt beweerd dat het juist "typcursus" moet zijn, omdat "typecursus"een anglicisme is (een woord ontleend aan de engelse taal). (zie Onze Taal)
Typecursus is in ieder geval wel de meest gebruikte variant. Dus laten we het daar maar op houden.

i-typen
Onder invloed van het internet en de veelheid van cursusaanbieders komt ook de term i-typen in zwang. I-typen is een neologisme en verwijst naar een site voor speciale i(nternet)-typecursussen.

Iemand die goed begrepen heeft hoe handig het kan zijn tijd te besparen door snel te leren typen is Niels Gouman

Oefen ook je andere vaardigheden:


Een typecursus om van te watertanden
Dit is het succesverhaal van hoe ik in de kast onder de trap begonnen ben om mezelf blind te leren typen met tien vingers. Ja, in de kast onder de trap. Ik woonde toen in een oude binnenstadswoning. De telefoonleiding kwam op een rare plaats het huis binnen. Draadloos internet was nog geen gewoonte. Een al te lange usb-kabel was vragen om problemen, dus de computer stond in een kast onder de trap. Die was net groot genoeg om dwars een klein bureautje in te zetten, met een stoel. Ik had al wel een lap-top, dus het beeldscherm kon op een prettige afstand van mij staan. Dat was met een beeldschermmonitor in die kleine ruimte vast niet gelukt. Trouwens, ook de warmte van een dergelijk apparaat zou het daar snel benauwd gemaakt hebben.

Als een voorloper van Harry-Potter zat ik daar in rust te werken. Ik schreef artikelen voor plaatselijke bladen en hielp een kunstenaarsinitiatief met hun public-relations. Ik was eigenlijk heel tevreden met deze compacte werkplek. ik was alleen niet tevreden met mijn typesnelheid. (De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik lange tijd heb geprobeerd een dichter van naam te worden. Dat is een genre waar de typesnelheid er niet zo heel erg veel toe doet.)

Toen ik op internet rond ging neuzen kon ik tot mijn verbazing nergens een behoorlijk gratis cursus vinden. Het enige dat in de krochten van de servers opdook was een overzicht van de letters die bij elke vinger horen en een paar regels om dat te oefenen. Dat alles ook nog niet eens in een fraai webpagina, maar gewoon als word-document (ohh, waar is de tijd van word-perfect 5.1 gebleven..... na 'kennis van MS-dos' de meest voorkomende frase in vacatureadvertenties!).

Als ik dus via internet een typecursus wilde volgen, dan zou ik die eerst moeten maken. Toen ben ik met dat word-document en mijn kennis van php aan de gang gegaan. Het resultaat was even eenvoudig als effectief: een serie van negen basisoefeningen waarin vrijwel alle vingers en toetscombinaties aan de orde komen. De snelste manier om blind te leren typen als je al enige typevaardigheid hebt!

De reacties logen er niet om. Met een minimum aan promotie werd de site steeds beter gevonden en door duizenden mensen gebruikt. Het aantal gebruikers is door de jaren heen gestaag gegroeid. Inmiddels zijn er vele varianten verschenen. Betaalbare cursussen, dure cursussen, cursussen met diploma, cursussen speciaal voor kinderen. Tussen al die curssussen is jemagalles gratis online typecursus nog steeds geliefd. Dat de cursus echt volledig gratis ter beschikking wordt gesteld zal daar belangrijk aan bijdragen.

En dank zij die typecursus heb ik dit verhaal heel snel kunnen typen!!

Veel plezier met het gebruik van deze typecursus!


Sneller typen
Eigenlijk is het eigenaardig dat de meeste toetsenborden nog uitgaan van de indeling die begint met de letters qwerty. Die indeling is voor de allereerste typemachines gemaakt vanuit de overweging dat de hamertjes van de (mechanische) typemachine niet in de knoop moeten raken. Daarom was het uitgangspunt om letters ie vaak na elkaar voorkomen (bijvoorbeen 'e' en 'n') ver van elkaar te plaatsen. Dat heeft tot gevolg dat je veel met je vingers heen en weer moet gaan.

Er bestaat ook een toestenbord indeling die er volledig op is ingericht om juist met weinig verplaatsing van je vingers zoveel mogelijk woorden te kunnen typen. Dat is de zogenaamde dvorak-indeling, genoemd naar August Dvorak die de indeling samen met William Dealey in de 20-er 30-er jaren van de vorige eeuw ontwierp. Die indeling - hoewel heel wat handiger dan de gebruikelijke indeling - is eigenlijk nooit echt populair geworden. Juerd Waalboer maakte er een heel prettige typecursus voor die je gewoon met je eigen toetsenbord kunt volgen. Als het bevalt kun je altijd nog je toestenbord aanpassen: stickertjes plakken, programmaatje laden en klaar is Kees!

Zie dvorak.nl voor meer informatie.

(Mijn vader heette Kees, maar dat is een ander verhaal.)


gratis online typelessen!


blind typen

Met deze eenvoudige type-oefeningen verhoog je je typevaardigheid. Je typet al snel hele woorden en korte zinnen! Daardoor blijft deze typecursus leuk om te doen. Je typet eerst foutloos, dan snel.

Met deze gratis online typecursus leer je snel blind typen. Dat is leuk en handig.

online typcursus

Je vaardigheden op het toetsenbord worden spelenderwijs groter.

welke vingers op welke toetsen

Hoe kun je onthouden welke vingers op welke toetsen horen? De kleuren van de letters helpen je daarbij.

De cursus gratis online typeles wordt regelmatig uitgebreid en verbeterd!

Het gebruik van deze typecursus is gratis. De cursus is volledig online je hoeft geen software te downloaden. Via het web heb je direct toegang tot alle typelessen!

Denk erom dat computer gebruik schadelijk kan zijn en lichameljke kwalen kan veroorzaken. Het gebruik van deze typecursus is voor eigen risico.

een website van jemagalles.nl

Deze gratis online typecursus wordt vermeld op leren.nl op doys gratis cursussen op cursus.startpagina.nl op gratiscursus.net en op cursus.website-verzameling.nl

Complete Typecursus en écht gratis!

Deze gratis typecursus bevat alle oefeningen die nodig zijn om volledig blind te typen met tien vingers.
1 fdsa jkl;
2 ger hui
3 wt op
4 qy cn
5 vz m.
6 xb ,/
7 A-Z
8 Zinnen

Hier is een volledig cursus overzicht van alle effectieve type-oefeningen.


- een historisch onderdeel van jemagalles.nl -