---OK--- ---Info---

"; echo $cookietekststart; } ?>

  Rekenen oefenen Rekenen oefenen met rekenoefeningen: Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen,
delen, machtsverheffen, worteltrekken. Alle bewerkingen, op elk niveau.
Auch auf Deutsch: Rechnen!

Alles over Breuken Oefenen, Tafels Oefenen, Machtsverheffen en Worteltrekken,

  • Rekenen oefenen met rekenlessen.nl
    Dit is de startpagina van de website online rekenles? rekenlessen.nl!. Op deze site kun je rekenen oefenen. Deze site bevat allerlei rekenoefeningen. Alle onderdelen van het rekenen komen hier aan bod. De website wordt voortdurend uitgebreid.

    Een goed begin is goed leren Optellen

www.rekenlessen.nl bevat veel rekenoefeningen. Hier kun je naar hartelust rekenen oefenen. Kaal, zonder opsmuk, zodat alle aandacht naar het rekenen zelf kan gaan. Het oefenen van rekensommen is belangrijk voor de rekentoetsen op het vmbo, mavo, mbo en voor de basisschool.

Naast de rekenoefeningen bevat de site eenvoudige uitleg over de verschillende onderdelen van het rekenen, zoals over het worteltrekken, procentberekeningen, rekenen met breuken, enz.

De website www.rekenlessen.nl mag gratis gebruikt worden. Een link naar www.rekenlessen.nl op je eigen website is handig om de site snel terug te vinden! (kijk verder op deze pagina hoe je dat doet).

Rekenen is een van de basisvaardigheden. Je leert optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. De belangrijkste zaken die je aan het eind van de basisschool op reken gebied moet kennen en kunnen vind je hier. Ook voor het middelbaar onderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo, mbo vind je veel rekenoefeningen. Als je goed wilt leren rekenen ben je hier op het juiste adres. Je kunt hier eenvoudig je rekenvaardigheid oefenen.

Deze rekenoefeningen zijn geschikt voor leerlingen van de basisschool, voor oefenen voor de pabo rekentoets (of voor andere rekentoetsen) voor leerkrachten die hun rekenvaardigheid willen trainen, of voor volwassenen die hun rekenvaardigheid opnieuw willen oefenen. Rekenlessen.nl bevat honderden rekenoefeningen, voor alle rekenkundige bewerkingen op alle niveaus.


Toetsenbord vaardigheden
Wil je eerst je vaardigheid op het toetsenbord verbeteren? Kijk dan bij de Typecursus: gratis online typelessen en op www.typeles-typeles.nl
Meer over typecursussen.

www.rekenlessen.nl wordt (o.a.) vermeld op gratiscursus.net, en wiskunde.startpagina.nl.


Promotie van deze website

Wil je op je eigen site een link naar deze rekenlessen opnemen? Gebruik dan de code uit onderstaand tekstblok. Handig om de site snel terug te vinden!

Herman van Wezel is een geweldige promotor van de rekenoefeningen op rekenlessen.nl. Deze boekhouder uit Apeldoorn schrijft over het rekenen oefenen het volgende:
"Het is een verademing om de rekenoefeningen op rekenlessen.nl te doen. Reken wordt zo vaak zogenaamd 'leuk' gemaakt dat je door de vissen en bussen die over het scherm vliegen de eigenlijke rekenoefeningen niet meer ziet. Je bent dan meer bezig met de plaatjes en de filmpjes over rekenen dan met het rekenen zelf.

Rekenen is bij uitstek een abstracte aangelegenheid. Daarom is het zo fijn dat rekenlessen.nl zich tot de rekenopgaven zelf beperkt. Zowel bij het gemakkelijke optellen of vermenigvuldigen en deelsommen maken als bij de hogere getallen en moeilijkere opgaven zoals het worteltrekken. Dat de nadruk ligt op uit het hoofd rekenen vormt een geweldige uitdaging. Dank zij het regelmatig doen van rekenoefeningen op rekenlessen.nl kan ik inmiddels uit het hoofd veel grotere vermenigvuldigingen snel maken. 15x16=240 is ineens een makkie geworden.

De onderverdeling in opgaven, uitleg en ovezichten is superhandig. Daarmee vind je snel beknopte en begrijpelijke uitleg over rekenoefeningen die je nog niet goed snapt.

Rekenlessen.nl is heel volledig. De uitgebreide uitleg over breuken oefenen met op elk niveau nieuwe breuksommen is geweldig knap in elkaar gezet. Dat je bij de antwoorden de hele afleiding van de breuksom te zien krijgt is behalve een controle ook een goede uitleg van het vaak lastige rekenen met breuken"


Hoofdrekenen
De rekenoefeningen op rekenlessen.nl zijn zo opgezet dat ze uitstekend te gebruiken zijn om beter te leren hoofdrekeken. Je kunt zelf kiezen tot welke hoogte je de sommen wilt maken. Bijvoorbeeld tot 10, tot 20, tot 100, tot 1000. Zo kan je makkelijk beginnen en het jezelf steeds moeilijker maken.


Tips voor rekenen oefenen

Begin gemakkelijk
Succes geeft plezier. Begin je gemakkelijk, dan heb je de meeste vragen goed. Door de makkelijke sommen eerst te maken bereid je je voor op moeilijker werk. Ga niet te snel naar een moeilijker niveau. Zorg eerst dat je de makkelijke opgaven echt foutloos maakt.

Stel jezelf een doel
Een andere manier om succes te halen (en plezier in het rekenen te houden) maak je door jezelf een doel te stellen. Je wilt de tafel van 13 foutloos kunnen maken. Je wilt tien optelsommen tot 100 foutloos maken. Je wilt delen zonder rest door 9 foutloos beheersen. enzovoort. Elk doel is een reden voor een feestje als je het gehaald hebt. Elk doel is je eigen rekentoets!


Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij de maker van rekenlessen.nl:
Luc Ambagts
Overaseweg 134
4836 BC Breda
links

Voor advertentiebemiddeling: erwarenschapen.nl

- een historisch onderdeel van jemagalles.nl -