<< gelukkig zijn >>

Geld is mijn vriend
 

Na het lezen van het beroemde boek 'Geld is mijn vriend' verdien je meer dan daarvoor!

Verdien meer dan je nu verdient
Phil Laut schreef het beroemde boek 'Geld is mijn vriend'. Van dat boek zijn er vele honderduizenden verkocht. Het is in veel talen vertaald. Een echte bestseller. Phil Laut heeft er aardig mee verdiend. Dat is zeker waar

De inhoud van het boek heeft voor duizenden mensen een belangrijke verbetering in hun financiële positie veroorzaakt. Voor mij betekende het een verandering in mijn leven. Ik verdiende de eerste maand na het lezen € 500,- meer dan daarvoor. De tweede maand weer € 500,- meer. Dat is zo doorgegaan tot ik per maand € 3000,- meer verdiende dan voor het lezen van het boek.

Verdien geld met wat je leuk vindt. Koper en verkoper bepalen bij de transactie de waarde van het geld. Begin met sparen voordat je geld aan andere zaken besteedt. Combineer de drie voorafgaande wetten bij investeringen

De vier wetten van rijkdom
In 'Geld is mijn vriend' beschrijft Phil Laut de vier wetten van rijkdom.

De wet van het verdienen: Verhoog je eigenwaarde en accepteer geld voor dingen die je leuk vindt om te doen;
De wet van het uitgeven: Bij onderhandelingen bepaal je als koper en verkoper samen de waarde van het geld.;
De wet van het sparen: Je kan sparen als je daar direct mee begint;
De wet van het investeren: combineer de drie andere wetten.

Inhoudsopgave samenvatting Geld is mijn Vriend

Inhoudsopgave

Je kunt je inkomen direct vergroten door je gedachten over geld te verbeteren

De Inleiding van Geld is mijn vriend
In het boekje 'Geld is mijn vriend' laat Phil Laut zien hoe je inkomen nzuw samenhangt met de kwaliteit van je gedachten over geld. Daarvoor bespreekt hij de vier wetten van rijkdom.

 1. De wet van het verdienen
 2. De wet van het uitgeven
 3. De wet van het sparen
 4. De wet van het investeren

Het boek helpt je bij het ontwikkelen van een welvaartsbewustzijn. De meeste mensen zijn opgegroeid met onhandige ideeën over geld: om geld te verdienen moet je hard werken, er is niet genoeg geld, niet iedereen kan rijk zijn, alleen met een goede opleiding wordt het ooit wat, etc. Deze opvattingen bevestigen zichzelf. Ze maken zichzelf waar volgens het principe: wat je gelooft wordt werkelijkheid. Bij een welvaartsbewustzijn daarentegen gaat het erom dan je makkelijk en prettig kunt functioneren in de materiële wereld, of je geld hebt of niet. Om een welvartsbewustzijn te ontwikkelen gebruik je affirmaties, bevestigingen. Korte gedachten die je leest, schrijft, zegt of beluistert en die verwoorden wat je zou willen denken zodat je een leven creëert zoals jij het hebben wilt. "Ik verdien rijk en welvarend te zijn." "Het is goed voor mij om betaald te worden voor wat ik graag doe."

De meeste mensen hebben diep verankerde mechanismen die hun welvaartsbewustzijn blokkeren. De belangrijkste oorzaken daarvoor zijn:

 • De geboorte-ervaring
 • Ouderlijke afkeuring
 • Specifieke negatieve gedachten
 • Onbewuste doodsdrang

De natuurlijke emotionele toestand is die van liefde en gelukzaligheid. Negatieve emoties maken dat je je liefdeloos voelt. De overheersende gedachte bij een onplezierige emotie is dat je niet in staat bent er iets aan te veranderen. Feitelijk is het nu juist die gedachte die de negatieve emotie in stand houdt.

Alle menselijke rijkdom wordt gecreëerd door menselijke gedachten

De wet van het verdienen
De wet van het verdienen beweert dat alle menselijke rijkdom ontstaat door menselijke gedachten. Door het toepassen van deze wet vergroot je je inkomen door te doen wat je leuk vindt. Je creëert de perfecte loopbaan voor jezelf door

 1. allerlei dingen op te schrijven die je graag doet
 2. daaruit je lievelingsbezigheid uit te kiezen waarvoor je bereid bent geld te ontvangen
 3. een lijstje te maken van dingen waarmee je mensen van dienst kunt zijn met die lievelingsbezigheid
 4. uit dat tweede lijstje je liefste bezigheid te kiezen
 5. te bepalen hoeveel geld je daarmee zou willen verdienen
 6. die lievelingsbezigheid te doen tot je het bedrag bij elkaar hebt.
Als je niet bereid bent aan het idee vast te houden tot je het gekozen bedrag ermee verdiend hebt, dan is het niet het goede idee voor jou. In dat geval begin je opnieuw bij punt 1

Financiële problemen los je makkelijker op met creativiteit dan met geld. De oefening daarvoor gaat als volgt: Maak een lijstje dat begint met de woorden 'tien manieren waarop ik een bedrag van ...... (hoogte bedrag) kan produceren voor ....... (datum). Naarmate je deze oefening vaker doet wordt het makkelijker het bedrag te vergroten en de tijd te verkorten.

Koper en verkoper bepalen bij elke transactie de waarde van het geld.

De wet van het uitgeven
De waarde van het geld wordt bij elke transaktie door koper en verkoper bepaald. Prijzen zijn altijd willekeurig. Als de prijs nauwkeurig wordt berekend, dan is altijd de manier van berekenen willekeurig. Dus is de prijs dan ook willekeurig. Daarom zijn alle prijzen onderhandelbaar.

Bij het onderhandelen heb je in elke fase het recht om nee te zeggen, met of zonder opgaaf van reden. Omdat je de macht hebt om te onderhandelen kun je altijd opnieuw onderhandelen.

Sparen kan iedereen die er mee begint

De Wet van het sparen
Sparen met het geld dat je aan het eind van de maand over hebt is moeilijk. Je kunt beter geld sparen als je net een hoop geld (bv je salaris) hebt gekregen.

De meeste mensen sparen maar op een rekening. Dat gaat meestal niet zo goed en niet zo snel. Volgens Phil-Laut kun je het beste minstens acht verschillende spaarrekening aanhouden.

De grote aankopen spaarrekening. Daar spaar je op en je haalt het geld er van af als je iets leuks wilt kopen.
De financiele onafhankelijkheid spaarrekening. Daar spaar je op zonder er ooit iets af te halen, behalve de rente. Van die rente kun je op den duur leven, je leven lang!
De miljonairs spaarrekening. Daarop spaar je een miljoen bij elkaar. Deze rekening is handig voor je investeringen, anders gezegd, voor je eigen zaak.
De jaarinkomen spaarrekening. Hierop spaar je tot je een jaar vrij kunt nemen.
De weggeef spaarrekening. Sparen om geld weg te geven. Geld weggeven is het belangrijkste middel om de gedachte dat je geld genoeg hebt te verstevigen.
De kontanten spaarrekening. Dit is de meest psychologische. Je stort je salaris voordat je het gaat gebruiken. Als je er geld van af haalt neem je steeds iets minder op dan je er zojuist opgezet hebt. Het geld op je spaarrekening groeit. Op zeker moment staat er meer op dan dat je er (maandelijks) op stort. Dan loop je een maand voor.

Investeren is de combinatie van al het voorafgaande

De wet van het investeren
De wet van het investeren is de combinatie van de eerste drie wetten van rijkdom: Je geeft je kapitaal uit met het doel je inkomen te vergroten. Dat kan met grote en met kleine bedragen. De basis affirmatie is: al mijn investeringen zijn winstgevend.

De fundamentele principes zijn:

 1. Vind investeringen waar je je geen zorgen over maakt
 2. Investeer zo dat je maximale verlies een bedrag is waar je je geen zorgen over maakt
 3. Analyseer je angst en laat die los
 4. Investeer in dingen waar je van houdt
 5. Investeer een deel van je kapitaal wel en een deel niet
 6. Geef nooit een ander de schuld van ongelukkige investeringen
 7. Verdeel je winst over lopende uitgaven, financiële onafhankelijkheid (zie Sparen, investeringen en reserves.

Wie het lukt om veel kleine dingen te verkopen kan ook grote dingen verkopen.

Verkopen kan je leren
Verkopen is een goede manier om geld te krijgen. Goed verkopen leer je door iets te verkopen wat je zelf graag hebt. Begin klein, met iets uit je eigen huishouden voor een prijs vergelijkbaar met een paar broden.

Zoek uit hoe je er voordelig een partij van kan aanschaffen (internet, gouden gids) en ga ze verkopen.

Verkopen doe je door mensen in je omgeving eenvoudigweg te vertellen wat een geweldig ding het is en te vragen of ze er voor jouw prijs een of meer van willen kopen.

Oefening baart kunst.

Eigenwaarde oefen je door van het leven te genieten

Eigenwaarde is de bron van alle rijkdom
Eigenwaarde is een belangrijke sleutel die toegang geeft tot meer rijkdom. Je kunt je gevoel van eigenwaarde vergroten door te genieten van de goede dingen in het leven. Hieronder staan een aantal tips die je bij het vergroten van je rijkdom kunnen helpen.

Zet in je agenda alleen de dingen die je ook wilt doen.
Schrap het woordje 'moeten' uit je vacabulaire. Zeg alles met 'Ik wil...' en vraag je af of het waar is.
Kijk in het restaurant alleen naar de gerechten, niet naar de prijzen.
Spreek positief over jezelf en anderen en verwacht dat ook van anderen.
Ontdek in iedereen iets leuks.
Neem tijd voor jezelf.


- een historisch onderdeel van jemagalles.nl -