<< gelukkig zijn >>

Gelukkig zijn
 

Hoe belangrijk zijn je eigen wensen om gelukkig te zijn

Te veel focussen op wat je allemaal nodig hebt om gelukkig te zijn, dat laat een aspect van gelukkig zijn volkomen buiten beschouwing. Namenlijk: geluk is een gevoel! Wie wel eens glimlacht weet dat er eigenlijk weinig nodig is om je gelukkig te voelen....

Wat heb je nodig om gelukkig te zijn? Iedereen heeft zo zijn wensen. Het is onmiskenbaar dat je heel gelukkig kunt voelen door een cadeautje, een gezellige avond, het gezelschap van een goede vriend. De algemene omschrijving van geluk is zoiets als: de toestand waarin men al zijn/haar wensen vervuld ziet.

Een totaal andere weg dan de materiële weg naar geluk is die van het gevoel. Die weg begint met het ontwikkelen van het vermogen om van je gevoelens te genieten. Probeer je de warmte en energie te herinneren die door je heen ging toen je voor het laatste ontzettend boos bent geweest. Hoe was dat?? De situatie waar je boos om was die was wellicht heel verschrikkelijk. Maar de boosheid zelf?

Wie van zijn/haar eigen gevoelens kan genieten -het is toch maar mooi iets heftigs dat je daar meemaakt...- zet een belangrijke stap op de weg naar gelukkig zijn.

De volgende stap is leren gevoelens op te roepen. Als je dat kan heb je altijd een ervaring bij de hand. Wie zelf verantwoordelijk wil zijn voor zijn/haar eigen gevoel heeft een belangrijk middel om baas over het eigen leven te worden. En is dat niet een belangrijk middel om gelukkig te zijn: zelf aan het stuur staan?

- een historisch onderdeel van jemagalles.nl -