<< gelukkig zijn >>

Leven in Harmonie
 

Het leven als puzzel...

Beschouw je zelf eens als het laatste stukje van een legpuzzel. Ergens tussen de duizend gelegde stukjes is er nog één-plekje open. Er ligt ook nog precies één stukje in de doos. Iedereen weet dat dat laatste stukje precies op die open plek past!.

Stel je voor dat je werkelijk zelf dat laatste stukje bent. Beleef het heerlijke gevoel van precies op die open plek tussen al die andere stukjes te schuiven. En weet dat ze allemaal op je hebben gewacht. Dat is zalig.

Wat gebeurt er als je daaraan twijfelt? Als je denkt dat je er niet in zult passen? Die ene bobbel is te groot, die andere is te klein, de kleur klopt niet. Stel je voor dat je daar iets aan gaat doen. Je maakt die bobbel wat kleiner, of die andere wat groter, je verandert van kleur. Het resultaat zal dramatisch zijn. Dat waar je zelf zo bang voor bent maak je tot werkelijkheid. Je past niet meer!

Geen tevreden zucht van de puzzelaars. Geen duizend stukjes die je omringen. Niemand die zo op je gewacht heeft. En het ergst van al: geen plaats om je in te voegen. Je wordt teruggegooid in de doos. Iedereen gaat op zoek naar jou. Ze vinden je niet.

Leven in harmonie betekent dat je weet dat er voor jou precies die plek is die jij in wilt nemen.

Leven in harmonie lukt als je zonder voorbehoud jezelf weet te zijn.

Leven in harmonie bestaat. Het is de realiteit voor mensen die er in slagen hun eigen verantwoordelijkheid op te pakken.

Om gelukkig te zijn kun je heel goed uitgaan van het besef dat er op de wereld voor jou precies die plek bestaat die jij zelf in wilt nemen. Dat besef is de eerste stap op weg om die plek ook te bereiken.


- een historisch onderdeel van jemagalles.nl -