<< gelukkig zijn >>

Tips om gelukkig te zijn
 

Maak bewuste keuzes

Elke dag maak je duizenden keuzes. Kleine dingen en grote dingen. Of je opstaat of in bed blijft liggen. Wat je aantrekt als je opstaat. Met welke hand je de kraan opendraait. Of je nog een boterham eet. Dat je het uitmaakt met je vriend. Dat je boodschappen gaat doen. Dat je dat in dezelfde winkel als altijd doet. Dat je een voorbijganger aankijkt en aarzelt of je gedag zult zeggen. Elke dag is een aaneenschakeling van afslagen, splitsingen, kronkelige en rechte wegen die je in oneindig veel variaties door kunt lopen. Jas aan, of jas uit. Hoed op of af. De keuzes die jij maakt bepalen uiteindelijk hoe jouw leven er uit ziet.

Voel je je slachtoffer van de omstandigheden, dan heb je kennelijk je aandacht ergens anders bij gehad. Alle verandering, ook hele vervelende, zijn uiteindelijk voorbodes van iets nieuws. Door bewust te zijn van je keuzes maak je dat nieuwe tot iets wat jij ook werkelijk wilt.

Sommige mensen zijn niet gewend bent om te geloven dat ze altijd zelf kunnen kiezen. Dan is het goed om klein te beginnen en dagelijks te oefenen. Je hoeft niks anders te gaan doen dan je al doet. Probeer alleen scherp op te letten op mogelijke alternatieven en probeer er een paar uit. Ga je altijd dezelfde weg naar de super? Neem dan een keer een andere. Heeft je ochtendritueel een standaard verloop? Kijk of je daar niet liever een variatie op aan wilt brengen.

Die veranderingen die je zelf aanbreng leren je dat je het leven ook zelf vorm kunt geven. Bewust kiezen wat je doet geeft je uiteindelijk een enorme macht om je eigen leven vorm te geven.

Zie ook: gelukkig zijn.


- een historisch onderdeel van jemagalles.nl -